Elkészítés: A tésztát sós vízben kifőzzük, majd egyik felét egy kivajazott jénaiba tesszük. Rámorzsoljuk a túrót és a kis kockára vágott tofut, majd sózzuk. Ezek után beborítjuk a másik adag tésztával, majd megszórjuk reszelt sajttal és a megtisztított, feldarabolt gombával. A tetejét fűszerezzük alaposan kaukkfűvel és petrezselyemmel, és sózzuk meg ismét. Az így elkészített tésztát forró sütőben, 200 fokon addig sütjük, amíg a teteje jól megpirul (kb. 20 perc).
Sütés közben elkészítjük a mártást: a tejfölt az olajjal simára keverjük, majd hozzáadjuk a fokhagymát és kevés sót, ezután újra megkeverjük, hűtőben pihentetjük, amíg a tészta megsül. Ha kész a tészta, forrón tálaljuk, megízesítjük az öntettel, friss petrezselyemlevéllel díszíthetjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre