A tejhez hozzáadjuk a vajat, majd langyosra melegítjük, hogy a vaj felolvadjon. Amikor a vaj felolvadt, hozzáadjuk a búzadarát, a kókuszreszeléket, a porcukrot és a vaníliás cukrot. Állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük. Végül kevergetve kihűtjük (így nem lesz csomós).
A habtejszínt kemény habbá verjük, majd apránként hozzákeverjük a kihűlt tejbegrízhez. Ezután ízlés szerint poharakba vagy kisebb tálkákba kanalazzuk az elkészült tejbegrízt.
A rumban eltett meggyhez hozzáadjuk a meggylevet, a vizet, az őrölt fahéjat és a cukrokat, majd pár percig főzzük. A keményítőt simára keverjük egy kevés vízzel, majd állandó kevergetés mellett a meggyhez csorgatjuk. Addig főzzük, amíg kissé besűrűsödik, majd levesszük a tűzről, és kevergetve éppen csak langyosra hűtjük.
A rumos meggyet a poharakban vagy tálkákban lévő tejbegríz tetejére kanalazzuk, majd a hűtőbe tesszük, hogy kellően megdermedjen, és az ízek összeérjenek. Közvetlenül tálalás előtt vesszük ki a hűtőből.