A cukrot, a puha vajat, a tojást és a langyos mézet habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, a tejet, és alaposan összekeverjük. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, és belesimítjuk a mézes tésztánkat, majd 180 fokra előmelegített sütőben 10 -12 percig sütjük.
Egy konyharuhára lisztet szórunk és ráborítjuk a megsült mézes tésztánkat. Lehúzzuk a sütőpapírt és még melegen feltekerjük a konyharuha segítségével. Hagyjuk kihűlni.
Amíg hűl a tésztánk, addig elkészítjük a krémet. A csokis torta krémporhoz hozzáadjunk a tejet, habverővel 3 percig felverjük, majd belekeverjük a kókuszreszeléket. A kihűlt mézes tekecset kihajtjuk és megkenjük a csokis-kókuszos krémmel. Ismét feltekerjük, és szorosan betekerjük a sütőpapírral, hagyjuk dermedni.
Vízgőz felett felolvasztjuk az étcsokit, a vajat és az étolajat, és fényesre keverjük, majd bevonjuk vele a mézes tekercset, végük megszórjuk kókuszreszelékkel.