Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kókuszos-mandulás almatorta

MME MME
60 perc
egyszerű
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók 10 szelethez:
  • 18 dkg kristálycukor
  • 16 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 12 dkg kókuszreszelék
  • 1 dl tej
  • 3 tojás
  • 2 nagyobb alma
  • 2 csapott kávéskanál sütőpor
  • A tetejére:
  • 2 evőkanál cukor
  • fél marék vékonyra szeletelt, vágott mandula
  • A forma kikenéséhez:
  • vaj
  • 2-3 evőkanál zsemlemorzsa

Elkészítés

Elkészítés: A puha vajat a cukorral habosra keverjük, a tojásokat egyenként hozzáadva jól kidolgozzuk. A kókuszreszeléket, a lisztet és a sütőport összekeverjük, majd a tejjel és a meghámozott, kicsumázott, kockákra vágott almával a tojásos vajhoz adjuk.

Egy 26 cm átmérőjű, alacsony peremű tortaformát vékonyan kivajazunk, zsemlemorzsával meghintjük, és a keveréket belesimítjuk. A cukrot és a mandulát a tetejére szórjuk.

Előmelegített sütőben, a közepesnél erősebb lángon (190 Celsius-fok, légkeveréses sütőben 170 Celsius-fok) 35 percig sütjük. Ha egy napig áll, még finomabb.

Megjegyzés

Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss