Elkészítés: A puha vajat a cukorral habosra keverjük, a tojásokat egyenként hozzáadva jól kidolgozzuk. A kókuszreszeléket, a lisztet és a sütőport összekeverjük, majd a tejjel és a meghámozott, kicsumázott, kockákra vágott almával a tojásos vajhoz adjuk.
Egy 26 cm átmérőjű, alacsony peremű tortaformát vékonyan kivajazunk, zsemlemorzsával meghintjük, és a keveréket belesimítjuk. A cukrot és a mandulát a tetejére szórjuk.
Előmelegített sütőben, a közepesnél erősebb lángon (190 Celsius-fok, légkeveréses sütőben 170 Celsius-fok) 35 percig sütjük. Ha egy napig áll, még finomabb.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre