Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kókuszos-csokis kifli

60 perc
bonyolult
átlagos
10 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Margarint a liszttel elmorzsoljuk, majd a tészta többi hozzávalóit is hozzáadjuk, és jól összedolgozzuk. Folpackba csomagoljuk és kb. 15 percre a hűtőbe tesszük pihenni.
  2. A tésztát ujjnyi vastagságú hengerekké formáljuk, majd abból kb. 4-5 cm-es darabokat vágunk, és a margarinnal kikent formákba nyomkodjuk.
  3. Előmelegített sütőben, 180 fokon, 12 percig sütjük (akkor jó, mikor a széle kissé kezd barnulni). A kihűlt formákból kikocogtatjuk a megsült tésztákat.
  4. Vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét, hozzákeverjük az olajat. A kiflik végeit belemártogatjuk a csokiba,  utána belehempergetjük a kókuszreszelékbe.
  5. Egymás mellé, sütőpapírra téve hagyjuk, hogy a csokoládé megszilárduljon.

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss