Elkészítés: A tésztához valókat összegyúrjuk, 15 percig letakarva pihentetjük.
Közben a krémhez a tojásfehérjéket a vízzel, a porcukorral és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk a kókuszreszeléket.
A tésztát elfelezzük, egyik felét kikent közepes nagyságú tepsibe nyújtjuk. Néhány kanál lekvárral lekenjük. Elegyengetjük rajta a kókuszos krémet, majd a másik kinyújtott lappal lefedjük. Villával megszurkáljuk, és előmelegített 190 fokos sütőben 30 perc alatt megsütjük.
Közben a tojássárgákat elektromos habverővel a porcukorral habosra keverjük a mázhoz, és azon melegében a tésztára simítjuk.
Teljesen kihűtve, vizes késsel szeleteljük és tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre