A lisztet a sütőporral összeforgatjuk, majd a többi tésztához valóval együtt egy tálba rakjuk, és addig gyúrjuk, amíg össze nem áll.
Ezután két részre osztjuk, enyhén meglisztezett gyúrólapon egyenként kb. fél cm vastagságú, 40x20 cm-es téglalapokat nyújtunk. Az egyiket egy margarinnal kikent, belisztezett, peremes tepsibe tesszük.
A töltelékhez a tojásfehérjét kemény habbá verjük, a végén a porcukrot is beledolgozzuk. A kókuszreszeléket beleforgatjuk, majd egyenletesen a tésztára kenjük.
A másik tésztalappal befedjük, villával megszurkáljuk, és előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 fok, légkeveréses sütőben 165) kb. 35 percig sütjük.
Amíg sül, elkészítjük a mázat. Ehhez a tojások sárgáját a porcukorral és a rummal addig keverjük, míg sima nem lesz.
A kész süteményt még forrón vágódeszkára borítjuk, és a mázzal azonnal bekenjük. Mire kihűl, a máz is megdermed rajta. Forró vízbe mártott késsel felszeleteljük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre