Elkészítés: A sütőporral elkevert lisztben a vajat szétmorzsoljuk, a többi hozzávalóval gyorsan összegyúrjuk, a tésztát a hűtőben fél órát pihentetjük.
A pudingot a tejjel és a cukorral sűrűre főzzük, kicsit hűtjük, és elkeverjük a tojás sárgájával és a tejföllel. Az epreket félbevágjuk.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a tésztát kikent, közepes tepsibe nyújtjuk - kézzel is segítjük a tepsibe egyengetni –, és kb. 20 perc alatt elősütjük.
A tojásfehérjéket habbá verjük a csipet sóval, citromlével, cukorral, finoman, több részletben belekeverjük a kókuszreszeléket.
A tésztára kenjük a tejfölös krémet, meghintjük morzsával, kirakjuk az eperszeletekkel, majd bevonjuk a kókuszos krémmel.
Visszatéve a sütőbe további kb. 25-30 percig sütjük, ameddig a teteje enyhén pirosodni kezd.
A tepsiben kihűtjük, szeleteljük, a tálalásnál porcukorral meghinthetjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre