A palacsinta tésztákat úgy állítjuk össze, hogy a piros réteghez, az epret, az egész tojást és a tojássárgáját a tejjel, a cukorral összeturmixoljuk. Hozzáadjuk az ételfestéket, az ásványvizet, az olajat, majd apránként a lisztet is. Egy nem túl híg, de nem is túl sűrű masszát kell kapnunk, nem biztos, hogy kell az összes liszt, vagy lehet, hogy több is kell, ez a liszt minőségétől is függ. Csomómentesre keverjük és hagyjuk egy kicsit állni.
A fehér rétegnél az összes hozzávalót összekeverjük, ezt is hagyjuk állni.
A zöld réteg elkészítésénél a kivit, az egész tojást és a tojássárgáját a tejjel, és a cukorral összeturmixoljuk. Beletesszük a pár csepp zöld ételfestéket, az ásványvizet, az olajat, majd apránként hozzáadjuk a lisztet is. Csomómentesre keverjük és hagyjuk egy kicsit állni.
A tejszínhabot felverjük, hozzáadjuk a porcukrot és a vanília aromát, majd betöltjük egy habzsákba.
A palacsintákat kisütjük. Egy jól beolajazott serpenyő közepébe öntünk a piros masszából, majd a fehér masszából egy adagot a közepébe, majd ennek a közepébe öntünk egy adag zöld masszát. Ezek szépen szétterülnek köröket formálva. Óvatosan, kis lángon sütjük.
A kisült palacsintatésztát tányérra tesszük, majd a habzsákból nyomunk rá tejszínhabot körbe haladva, kintről befelé. Rátesszük a következő palacsintát és arra is teszünk tejszínt. Így haladunk tovább, körülbelül 4-5 réteget alkotva. A tetejére nem teszünk tejszínhabot, hogy jól látszódjon a kokárda. Gyümölccsel, vagy még több tejszínhabbal tálaljuk.