Elkészítés: A vöröshagymát és a fokhagymát külön-külön apró kockákra vágjuk. A darált húst a kakukkfűvel, a túróval, a vöröshagymával, a fokhagyma felével meg a tojással összegyúrjuk, majd sóval, borssal és római köménnyel fűszerezzük. Robotgéppel jól összedolgozzuk. A darált húsos masszából megnedvesített kézzel hosszúkás fasírtokat formálunk, és hűtőbe tesszük.
Közben a főzőhagymát meg a paradicsomot külön-külön nagyobb kockákra vágjuk. A kígyóuborkát felszeleteljük. A paprikákat nagyobb kockákra vágjuk. A joghurtot a félretett fokhagymával, a citromlével, kevés római köménnyel és a vékony csíkokra metélt mentalevelekkel összekeverjük, majd megsózzuk, megborsozzuk. A salátához az előkészített zöldségeket összekeverjük.
Serpenyőben kevés olajat felhevítünk. Beletesszük a fasírtokat, és közepes hőfokon 6-8 perc alatt megsütjük.
A salátát lapos tányérokra szedjük és a joghurtöntettel meglocsoljuk. Minden adagra 2-2 fasírtot helyezünk. Végül mentalevéllel, petrezselyemzölddel, citromkarikával és chilipaprikával díszítjük.