Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kocsonyázott burgonyasaláta

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A burgonyákat megmossuk, majd héjában, egyhén sós vízben puhára főzzük. A vékony héjat lehámozzuk, a burgonyát hagyjuk hűlni. Amikor langyosra hűlt, karikákra szeleteljük. Időközben a tojásokat keményre főzzük, megtisztítjuk, majd karikára vágjuk.

A majonézt és a tejfölt a mustárral, a porcukorral, sóval és borssal habverővel simára keverjük /nem verjük!/, adunk hozzá kb. 1 teáskanál olívaolajat, és ismét összekeverjük a citromlével, az apróra vágott fokhagymával és lilahagymával ízesítjük.

Végül belekeverjük a zselatinport, és ráöntjük a karikára vágott burgonyára és tojásra. Laza mozdulatokkal átforgatjuk, hogy a lével jól elkeveredjen. Alufóliával kibélelt formába tesszük, ügyelve a hézagmentességre. Hűtőszekrényben hagyjuk állni legalább 3-4 órát.

Tányérra borítva tálaljuk, díszítése lehet salátalevél, paradicsom, paprikakarika...

Megjegyzés

Kehelyben hűtve és a kehely alá elhelyezett zöldségfélékkel mutatósabb. - buksz39

Ezek is érdekelhetnek

Friss