Elkészítés: A burgonyákat megmossuk, majd héjában, egyhén sós vízben puhára főzzük. A vékony héjat lehámozzuk, a burgonyát hagyjuk hűlni. Amikor langyosra hűlt, karikákra szeleteljük. Időközben a tojásokat keményre főzzük, megtisztítjuk, majd karikára vágjuk.
A majonézt és a tejfölt a mustárral, a porcukorral, sóval és borssal habverővel simára keverjük /nem verjük!/, adunk hozzá kb. 1 teáskanál olívaolajat, és ismét összekeverjük a citromlével, az apróra vágott fokhagymával és lilahagymával ízesítjük.
Végül belekeverjük a zselatinport, és ráöntjük a karikára vágott burgonyára és tojásra. Laza mozdulatokkal átforgatjuk, hogy a lével jól elkeveredjen. Alufóliával kibélelt formába tesszük, ügyelve a hézagmentességre. Hűtőszekrényben hagyjuk állni legalább 3-4 órát.
Tányérra borítva tálaljuk, díszítése lehet salátalevél, paradicsom, paprikakarika...
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre