Elkészítés: A mascarponét keverjük ki a cukorral és a vaníliás cukorral, majd egyesével keverjük hozzá a tojások sárgáját is. A tojások fehérjét egy csipet sóval és 1 evőkanál kristálycukorral verjük kemény habbá. Ezután apránként, óvatosan keverjük hozzá a mascarponés krémhez.
A lefőzött, erős feketekávét keverjük össze a tejjel, majd langyosítsuk meg. Ezután egyesével mártogassuk bele a babapiskótát, hogy egy kicsit beszívja magába a kávés keveréket.
A tál aljára rakjuk szorosan egymásmellé a kávéba mártott babapiskótát, majd locsoljuk meg ízlés szerint az Amaretto likőrrel. Ezután kanalazzuk rá a mascarponés krém felét, és szórjuk meg cukrozott kakaóval, majd a maradék kávéba mártogatott babapiskótával fedjük be a krémes réteget. Újra locsoljuk meg a piskótát ízlés szerint likőrrel, majd kanalazzuk rá a maradék krémet, és szórjuk meg bőségesen a cukrozott kakaóporral.
Néhány órára tegyük be a hűtőbe, hogy a krém egy kicsit megdermedjen és az ízek kellően összeérjenek (én mindig előző nap készítem el, és a hűtőben tárolom fogyasztásig).
Kevéssel tálalás előtt vegyük ki a desszertet a hűtőből, hogy ne legyen vad hideg, majd ízlés szerint fagylaltos kehelyben vagy desszertes tányéron tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre