Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Klasszikus grízgaluska leves

MME MME
45 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Zeller

Elkészítés

  1. Egy lábasban olajat hevítünk és megfuttatjuk rajta a megpucolt és apró kockákra vágott hagymát. A répát, a petrezselyemgyökért, a zellert ízlés szerint feldaraboljuk és hozzáadjuk a dinsztelt hagymához. Összeforgatjuk, majd felöntjük kb. 1,2 liter forró vízzel. Közepes lángon hagyjuk felforrni. Csak ezután sózzuk, borsozzuk és alacsony lángon főzzük tovább.
  2. A tojásokategy csipet sóval villával felhabosítjuk. Hozzákeverjük a búzadarát, a finomra aprított petrezselyemzöldet és a szódabikarbónát. Kb. 10 percig pihentetjük, majd kiskanál segítségével galuskákat szaggatunk a forró levesbe.
  3. A levesben a galuskákat további kb. 5-10 percig főzzük, amíg a galuskák többszörösükre nőnek és megpuhulnak. 

Megjegyzés

Szezontól függően további zöldségekkel gazdagíthatjuk a levest, pl.: karalábé, borsó, zöldbab, kelbimbó. Recept, styling: Filep Kata, fotó: Tóth András - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss