Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kínai szezámos csirkemell vadrizzsel

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 40 dkg csirkemell
  • A páchoz:
  • 1/2 kávéskanál só
  • 1/2 kávéskanál bors
  • 1 kávéskanál cukor
  • 1 evőkanál olaj
  • A bundához:
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál olaj
  • 12 dkg liszt
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 1,5 dl víz
  • 1 kávéskanál só
  • A sziruphoz:
  • 3 evőkanál méz
  • 2 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál ketchup
  • 1/2 evőkanál 10%-os ecet
  • 1 kávéskanál Erős Pista
  • 1-2 marék pirított szezámmag
  • A körethez:
  • 25 dkg vadrizses rizskeverék

Elkészítés

Elkészítés: A csirkemellet apró kockákra vágom. A páchoz az összetevőket elkeverem, majd a csirkemellel összeforgatom, félreteszem állni.

A bundához összekeverem a tojást, a lisztet, a sütőport és az olajat, a többit csak ezután adom hozzá, hogy ne legyen darabos! Ha nem elég sűrű, tegyünk még hozzá lisztet!

A csirkemelleket belemártom a bundába (kiskanállal ajánlom, hogy bőven maradjon rajta bunda), és bőséges olajban aranybarnára pirítom őket.

Miközben pirul, felteszem a rizskeveréket (barnarizs, vadrizs) főni 1:2 arányban a vízzel (kb 30 perc kell neki).

A szirup hozzávalóit elkeverem. Amikor kisültek a hús, és minden más elkészült, tálalom.

Megjegyzés

A szirupot leginkább a saját ízlésnek megfelelően lehet elkészíteni, nekem sem pontos a recept, mert én ízre csináltam, de nagyjából ugyanannyi ketchupot és mézet tettem bele, pici ecetet, mert nekem 20% volt itthon csak... Továbbá a húst a pácban én egy éjszakára hagytam a hűtőben. - bnoncsii

Ezek is érdekelhetnek

Friss