A kínai szezámmagos csirkefalatkák elkészítéséhez a pác hozzávalóit - az olívaolajat, a fehérbort, a cukrot és a sót - egy üvegtálban összekeverjük, beleforgatjuk a felcsíkozott csirkemellet, és kb. 2-3 órát érleljük.
Ezután a máz alapanyagait - a ketchupot, a szójaszószt, a mézet és a szezámmagot - is összekeverjük.
Egy tálba beletesszük a bunda hozzávalóit - a lisztet, a keményítőt, a sót, a tojást, az olajat, a sütőport és a vizet - és sűrű masszát készítünk, majd beleforgatjuk a csirkemelleket, és bő forró olajban aranybarnára sütjük mindet.
Ahogy kivesszük az elkészült csirkemelleket, rögtön beleforgatjuk a mázba, majd tálra tesszük. Risztésztával vagy rizzsel tálaljuk.