Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kínai mézes csirke egyszerűen

30 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. csirkemellet kisebb kockákra vágjuk. 1 ek olajat elkeverünk a vízzel, sóval és borssal és 10 percig állni hagyjuk a csirkét. 
  2. Egy másik edénybe beleöntjük a lisztet, a kukoricalisztet, az Erős Pistát és a sört, és sűrű masszává keverjük, majd belekevrjük még a tojást. A szezámmagokat szárazon megpirítjuk.
  3. A húst belerakjuk a mázba és bő, forró olajban kisütjük. Ha már látjuk, hogy aranybarna, kivesszük. A szezámmagot elkeverjük a mézzel, a szójával, a keményítővel és végül ebbe a mázba beleforgatjuk a csirkemellet. 

11 KÍNAI KAJA HÁZILAG - A SZEZÁMMAGOS CSIRKÉTŐL A PIRÍTOTT TÉSZTÁIG >>> 

KÍNAI ÉDES-SAVANYÚ CSIRKE TÉSZTÁVAL >>>

CSILIS PIRÍTOTT TÉSZTA VILLÁMGYORSAN, HA NINCS KEDVED ELMENNI A KÍNAI BÜFÉIG >>>

 

Megjegyzés

A sör minimum 4 százalékos legyen, a kukoricaliszt helyett pedig étkezési keményítő is jó.

Ezt sokszor megcsináltam és mindig jól sikerült, aki barnára szeretné, rakjon a masszába egy kis szójaszószt. - SzakacsErik

Ezek is érdekelhetnek

Friss