Elkészítés: 1. Kockákra vágjuk a húst. A pác hozzávalóit összekeverjük, ráöntjük a húsra. Néhány órát vagy egy éjszakát pihentetjük a hűtőben, hogy jól összeérjen.
2. A lisztet a keményítővel, a sütőporral és a sóval összekeverjük. majd a tojással, az olajjal és annyi vízzel elkeverjük, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk.
3. A húskockákat a tésztába forgatjuk, és bő forró olajban kb. 5 perc alatt aranybarnára sütjük. Konyhai papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat leitassuk.
4. A mázhoz a mézet, a ketchupot és a fehérborecetet jól összekeverjük, majd a lecsepegtetett falatokat beleforgatjuk, végül szezámmaggal meghintjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre