Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kijevi csirkegolyók

45 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A darált húst sóval, borssal tojással összegyúrjuk.
  2. A töltelékhez a reszelt sajtot a vajjal, a tojássárgával, a zúzott fokhagymával, az apróra vágott petrezselyemmel és a sóval összegyúrjuk.
  3. A húsból és a sajtból is kb. 25-30 db gombócot formázunk  a húsgolyókat ellapítjuk és mindegyik közepébe belehelyezzük a sajtgolyót, ezután kb. 4 cm átmérőjű golyókat formázunk belőle.
  4. Ezután a klasszikus módon : (liszt, tojás, zsemlemorzsa) panírozzuk a golyókat. Mélyebb teflonserpenyőben felhevítjük az olajat majd kisütjük azokat.

Megjegyzés

Nagyon szeretjük, mert különlegessé teszi a sajtos-vajas töltelék! - Piri Anyó

Ezek is érdekelhetnek

Friss