Elkészítés: A húst vékonyra kiverem, sózom, borsozom. Ezután megpárolom a hagymát, erre jön a szeletelt gomba, amit kicsit megsózok, mehet bele vágott petrezselyem is. A hússzeleteket FORDÍTOTT sorrendben panírozom! Először morzsában, tojásban, a végén a lisztben. Panírozás után mehet a forró olajba, ahol kisütöm őket. Utána szorosan egymás mellé teszem jénai tálba vagy teflon tepsibe. Erre szórom a párolt gombát, majd jön az öntet: a ketchupot, a mustárt, az ételízesítőt, a langyos vizet és a tejszínt összevegyítem, és ezzel meglocsolom a gombás húsokat. Alufóliával lefedem, és mehet az előmelegített sütőbe. Kb. 170-180 fokon 40-45 percig sütöm. A sütés vége előtt pár perccel még megszórom reszelt sajttal. Nagyon ízletes, finom étel.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre