Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kétszínű szivárvány sütemény

45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 2 db tojás
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1/2 kg liszt
  • kb. 1/2 dl tej(csak annyi hogy ne legyen lágy a tészta)
  • 1 ek cukrozatlan kakaópor
  • A mázhoz:
  • 20 dkg cukor
  • 3 ek cukrozatlan kakaó
  • 6 ek tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 ml rumaroma
  • 1 ek citromlé
  • 20 dkg margarin
  • 25 dkg kókuszreszelék

Elkészítés

  1. Egy tálba szórjuk a lisztet és a sütőport, elmorzsoljuk a margarinnal, majd hozzáütjük a tojásokat, hozzáöntjük a cukrokat és a tejet, és alaposan összedolgozzuk. Ha összeállt a tészta, lisztezett deszkára borítjuk, és kettéválasztjuk. Az egyik felébe belegyúrjuk a cukrozatlan kakaóport, majd mindkét részét újabb 2-2 részre osztjuk úgy, hogy két kakaós és két sima tésztát kapjunk összesen.
  2. Egy-egy sima és kakaós részt vékonyra nyújtunk, egymásra teszünk, jól összenyomkodunk, és szorosan feltekerjük, mint egy tekercset. Két órára hűtőbe tesszük (vagy egy egész északára is lehet).
  3. Másnap, kb. fél cm szélesre felkarikázzuk a tekercseket, és 200 fokra előmelegített sütőben 8-9 percig sütjük.
  4. A cukrot a kakaóval, a tejjel, a vaníliás cukorral, rumaromával és a citromlével felforraljuk, és 1-2 percig, lassú tűzön kavargatjuk. Levesszük a tűzről, beletesszük a margarint, és gyorsan elkeverjük benne. Amikor a margarin teljesen elolvadt, a kihűlt, a félbevágott tekercsek egyenes felét - alját - belemártjuk a mázba, majd a kókuszreszelékbe.

Megjegyzés

Ajánlatos a fogyasztás előtt 2 nappal megsütni, hogy puhuljon! - mondovicscsilla

Ezek is érdekelhetnek

Friss