Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kávés-vaníliás krémes

60 perc
egyszerű
megfizethető
8 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 6 dkg cukor
  • kb 1,5 dl presszó kávé
  • 30 dkg finomliszt
  • 1 csipet só
  • 10 g szalalkáli
  • 10 dkg vaj
  • 1 db tojás
  • A krémhez:
  • 8 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 3 db tojássárgája
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • A mázhoz:
  • 3 db tojásfehérje
  • 1 csipet só
  • 15 dkg cukor
  • A díszítéshez:
  • csokoládés pörkölt kávé szemek

Elkészítés

  1. A cukrot világosra karamellizáljuk, felöntjük a kávéval és összeforraljuk, majd kihűtjük.
  2. A tésztához összeszitáljuk a száraz hozzávalókat, elmorzsoljuk benne a vajat , majd a hozzáadjuk a tojást és annyi kávét, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk. Ezután 3 egyforma részre osztjuk, majd 20 x 30 cm - es lapokká nyújtjuk és zsírozott, liszttel szórt tepsi hátán egyenként megsütjük. (180 °C - on kb 8 perc alatt )
  3. A krémhez, simára keverjük a lisztet a tejjel és a tojássárgájával, majd alacsony lángon állandó keverés mellett, sűrű péppé főzzük. A vajat habosra keverjük a cukrokkal, majd tovább habosítjuk a kihűlt krémmel. A lapokat egy ecsettel megkenjük kávéval, majd betöltjük a krémmel.
  4. A tojásfehérjét a sóval elkezdjük habbá verni, amikor már félig felverődött, kanalanként hozzáadagoljuk a cukrot és addig verjük, amíg a cukor teljesen feloldódik. A habot rásimítjuk a sütemény tetejére és hűtőbe tesszük egy éjszakára. Másnap felszeleteljük és a kávé szemekkel díszítjük.

15 ELLENÁLLHATATLAN KRÉMES SÜTI A HÉTVÉGÉRE >>>

13 RÉTEGES SÜTEMÉNY, AMIBŐL EGY TÁLCA SOHA NEM ELÉG! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss