Elkészítés:
1.) Összeállítjuk a tésztát: Habosra keverjük a tojássárgákat a cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet és a kakaóport, végül belekeverjük a tojásfehérjéből vert kemény habot. Kivajazunk és belisztezünk egy tortaformát, beleöntjük a masszát, és 180 fokon kb. 25 perc alatt készre sütjük a tésztát. Kivesszük a tésztát a formából és egy rácson hagyjuk kihűlni.
2.) Elkészítjük a krémet: felforraljuk a kávéval összekevert tejet, majd kis lángon, folyamatos kevergetés mellett beleöntjük a liszttel és a cukorral kikevert tojássárgát, és az egészet sűrű krémmé főzzük. Megvárjuk, amíg langyosra hűl, és hozzáadjuk a margarint. Ezután teljesen kihűtjük.
3.) A tésztát kettévágjuk. (Ügyesebbek 3 szeletesre is vághatják - nekem nem sikerült, mert nem volt olyan magas a tésztám, és a késeim is ócskák.) A lapokat vastagon megkenjük a krémmel, és egymásra illesztjük. Ha minden lap egymáson van, az egész tortát megkenjük a maradék krémmel.
4.) A tetejét vaníliás cukorral megkent tejszínhabbal, dióval, mogyoróval, kávészemekkel díszítjük.