Elkészítés: A palacsintatésztához a lisztet keverőtálba szitáljuk. A tojásokat kézi habverővel összekeverjük a tejjel, majd sóval, borssal fűszerezve keverés mellett apránként a liszthez adjuk. Közben vigyázunk arra, hogy ne csomósodjon. A tésztát 20-30 percig pihentetjük.
A töltelékhez letisztítjuk a hagymát és fokhagymát, mindkettőt apróra kockázzuk. Az olajat serpenyőben felforrósítjuk, a hagymát és a fokhagymát megpároljuk benne. Hozzáadjuk a darált húst, és keverés mellett kb. 5 perc alatt átsütjük. Közben a húscsomókat villával szétnyomkodjuk. Ezután belekeverjük a paradicsompürét, a hámozott paradicsomot levével együtt, valamint a vörösbort. A mártást sóval, borssal, oregánóval, babérlevéllel és Cayenne borssal fűszerezzük, majd kb. 10 perc alatt besűrítjük. Időnként megkeverjük.
A karfiol leveleit és hibás részeit eltávolítjuk, torzsáját levágjuk, rózsáira szedjük (kicsi), megmossuk. Főzőedényben sós vizet forralunk. A karfiolrózsákat kb. 8 perc alatt puhára főzzük, majd lecsöpögtetjük, és a mártásba rakjuk. A tölteléket újraízesítjük, a babérlevelet eltávolítjuk.
A sajtmártáshoz edényben felolvasztjuk a vajat, beletesszük a lisztet, keverés közben aranysárgára pirítjuk. Ugyancsak keverés mellett apránként felöntjük a tejjel, vigyázva, hogy csomómentes legyen. Kb. 5 percig gyöngyözve főzzük, ezalatt néhányszor megkeverjük. A mártáshoz adjuk a sajtot, elkeverjük, majd sóval, borssal, szerencsendióval fűszerezzük.
A tésztát jól átkeverjük. 24 cm-es serpenyőben sütünk belőle kb. 6 darab palacsintát (kevés olívaolajat öntünk alájuk).
A palacsintát, a tölteléket és a sajtmártást felváltva, rétegesen tűzálló formába rakjuk. Tetejére sajtot szórunk, majd a formát a előmelegített sütőbe tesszük, és 180-200 fokon (gázsütőben 3-4-es fokozat) 15-20 percig sütjük. A palacsintatortát bazsalikomlevelekkel díszítve forrón tálaljuk.