Előkészítünk egy átlátszó üvegtálat, hogy a színek jól láthatóak legyenek végül! A karfiolt egy aprítóban jól ledaráljuk, aztán beleborítjuk a tába. A petrezselymet, a mentát és az újhagymát apróra vágjuk, és rászórjuk a karfiolra.
Ezután az uborkát és a paradicsomot kis kockákra vágjuk és külön rétegekben a tálba szórjuk. A lilahagymát szintén apróra vágom és szépen a tál tetejére szóróm.
Lereszejük a citromot, a héját az olíva olajjal és kb. fél mokkáskanál sóval elkeverem, ráöntöm a zöldségekre, és a citrom levét is rányomjuk. Az egészet jól összeforgatjuk.
Amennyiben a zöldségek hidegek voltak, azonnal lehet tálalni, amúgy érdemes lehűteni. Aki szereti, utólag borsozhatja, vagy egy csipet köménnyel tovább ízesítheti.