Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Karfiol és csirkefalatok ropogós bundában

30 perc
egyszerű
költséges
8 adag
Hozzávalók
  • kukoricapehely (cornflakes)
  • 1 fej karfiol
  • 1/2 kg csirkemellfilé
  • 4 db tojás
  • kurkuma
  • bors
  • fokhagymapor
  • kukoricaliszt
  • A sütéshez:
  • olaj
  • A mártogatóshoz:
  • 1 maréknyi snidling
  • 3 dl natúr görög joghurt
  • bors

Elkészítés

  1. A kukoricapelyhet aprítógéppel apróra daráljuk, (vagy zacskóba téve, nyújtófával apróra törjük.) A karfiolt kisebb rózsákra szedjük, megmossuk lecsepegtetjük, a csirkemellet falatnyi kockákra vágjuk. A tojást felverjük és belekeverjük a kurkumát, a sót, a borsot, és fokhagymaport (ízlés szerint).
  2. A csirkemell darabokat és a karfiolt is, először megforgatjuk a lisztben, majd a felvert fűszeres tojásban, végül a kukoricapehelyben. Forró, bő olajban, kisebb adagokban, többször átforgatva, ropogósra sütjük. Papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olaj lecsöpögjön róla.
  3. A mártogatóhoz a megmosott snidlinget apróra vágjuk, majd belekeverjük a fűszerekkel együtt a joghurtba és jól lehűtjük. A kisült ropogós falatkákhoz kínáljuk a mártogatóst, salátával, de bármilyen körettel is nagyon finom.

9+1 RÁNTOTT ZÖLDSÉG,AMIT MINDENKÉPP KI KELL PRÓBÁLNOD! >>>

11 VARIÁCIÓ RÁNTOTT CSIRKÉRE - AZ EXTRA ROPOGÓSTÓL A LISZTMENTES PANÍRIG

 KFC CSIRKE HÁZILAG >>>

Megjegyzés

Nagyon ízletes, egyszerű elkészíteni, vendégvárónak is kiváló. - Galcsill

Ezek is érdekelhetnek

Friss