Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Karamellás-kókuszos krémes

60 perc
bonyolult
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 45 dkg liszt (+ a nyújtáshoz)
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csipet só
  • 1 csomag sütőpor
  • 18 dkg vaj (+ a kenéshez)
  • 2 db tojássárgája
  • 2-4 ek tejföl
  • A krémhez:
  • 25 dkg cukor
  • 5 dl tej
  • 4 ek liszt
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 15 dkg vaj
  • A mázhoz:
  • 2 db tojásfehérje
  • 18 dkg porcukor
  • pár csepp citromlé
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 1 ek étolaj

Elkészítés

  1. A tésztához egy tálba szitáljuk a lisztet, a porcukrot, a sót és a sütőport, elmorzsoljuk benne a vajat, és hozzáadjuk a tojások sárgáját és annyi tejfölt, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. Folpackba csomagoljuk, és a hűtőbe tesszük 30 percre.
  2. A cukrot egy lábasban borostyánszínűre karamellizáljuk, hozzáöntünk 3 dl tejet, és felforraljuk. A maradék tejben simára keverjük a lisztet, majd állandó keverés mellett hozzáöntjük a karamellhez, és sűrűre főzzük. Ezután elkeverjük benne a kókuszreszeléket. Ha a krém már langyosra hűlt, hozzákeverjük a vajat.
  3. A tésztát 3 részre osztjuk, és lisztezett felületen 20x30 cm-es lapokká nyújtjuk, majd kivajazott, liszttel meghintett tepsi hátán egyenként 180 fokon 8-10 perc alatt megsütjük. A kihűlt lapokat ezután megtöltjük a krémmel.
  4. A mázhoz a tojásfehérjét felverjük a porcukorral és a citromlével (sűrű, de kenhető állagúra), és elkenjük a sütemény tetején. A csokoládét mikróban összeolvasztjuk az olajjal, majd a sütemény tetejére csorgatjuk, és egy fogpiszkálóval összekeverjük. Hűtőben pihentetjük, és másnap szeleteljük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss