Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Karamellás-fügés kevert süti

50 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A karamell elkészítéséhez a cukrot és a vizet lassan összefőzzük. Ha már mélybarna, mézes üvegbe töltjük, kihűtjük és ezt később felhasználhatjuk kekszekhez, krémekhez, sőt kávé ízesítéséhez is. Gyakorlatilag korlátlan ideig eláll.
  2. A krémhez az előzőleg elkészített karamellből 2 evőkanálnyi mennyiséget összefőzünk a tejjel.
  3. A tésztához a tojásokat a cukorral, vaníliás cukorral kikeverjük, hozzáöntjük a lehűtött karamell krémet, a puha vajat és a sütőporral elkevert lisztet.
  4. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a tepsit sütőpapírral kibéleljük, szépen belesimítjuk a tésztát, elrendezzük rajta a negyedelt fügedarabokat és a karamellből még picit csorgatunk rá nagyon vékonyan.
  5. Kb. 25-30 percig sütjük. Ha kihűlt, porcukorral lehinthetjük, de anélkül is finom. 

Megjegyzés

Klasszikusan őszies íz. Forró gyümölcsteával tálaljuk. - Andys secret

Ezek is érdekelhetnek