Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kapros-túrós lepény

65 perc
egyszerű
megfizethető
8 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben. Összegyúrjuk a lisztet, a tojássárgáját, a sót, az olvasztott vajat és a felfuttatott élesztőt, majd letakarva, meleg helyen 1 órát kelni hagyjuk.
  2. A töltelékhez összekeverjük a túrót, a tojássárgáját, a búzadarát, a sót, a tejfölt, a felaprított kaprot, a cukrot és a vaníliás cukrot. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd óvatos mozdulatokkal a túrókrémbe forgatjuk.
  3. A megkelt tésztát 1 cm vastagra nyújtjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd egyenletesen rákenjük a túrós tölteléket.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben toljuk, és kb. 40 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, vékonyan megszórjuk porcukorral, és kockákra vágva kínáljuk.

Megjegyzés

Régen volt, amikor megtanultam az elkészítési módják, akkor még fiatal asszony voltam, azóta gyakran elkészítem, akár télen is. - zsuzsamama56

Ezek is érdekelhetnek

Friss