Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kapros-túrós lepény V.

90 perc
bonyolult
megfizethető
24 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 25 dkg liszt
  • 2 dkg élesztő
  • 1 ek cukor
  • 1 db tojás
  • 5 dkg vaj
  • 1 csipet só
  • 2 dl langyos tej
  • A töltelékhez:
  • 40 dkg túró
  • 3 ek cukor
  • 2 db tojás
  • 1 ek búzadara
  • 1 csokor apróra vágott kapor
  • 2 ek tejföl
  • 1 db tojássárgája

Elkészítés

  1. Az élesztőt kevés tejben kevés cukorral és liszttel felfuttatjuk. Ha megvan, a tészta többi hozzávalójához keverjük, és bedagasztjuk. Langyos helyen kétszeresére kelesztjük.
  2. Ha megkelt, kinyújtjuk, s egy tepsi aljára tesszük. Míg ott pihentetjük, összeállítjuk a tölteléket: a tojássárgákat összekeverjük a túróval, a cukorral, a darával és a kaporral, majd a fehérjékből habot verünk, és azzal is összedolgozzuk. A tészta tetejére tesszük, és 180 fokon kb. 3/4 órán át sütjük.
  3. Mikor már majdnem kész, összekeverünk 2 evőkanál tejfölt 1 tojás sárgájával, és ezzel a keverékkel megkenjük a sütemény tetejét. Legalább 10 percig ezzel is sütjük még.

Ezek is érdekelhetnek

Friss