Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kapros-tárkonyos raguleves krumpligombóccal

90 perc
bonyolult
megfizethető
6 adag

Elkészítés

  1. A lapockát és a vegyes zöldségeket apró kockára vágjuk, a hagymákat finomra aprítjuk.
  2. Felhevített zsiradékban magas hőfokon megdinszteljük a vegyes zöldségeket a vöröshagymával, majd hozzáadjuk a fokhagymát is. Meghintjük a liszttel és az őrölt paprikával, elkeverjük, majd felengedjük kb. 1,8 liter vízzel, és hozzáadjuk a húst.
  3. Megsózzuk, megborsozzuk, meghintjük egy kevés tárkonnyal és majorannával, majd beledobjuk a babérlevelet. Hozzáadjuk a feldarabolt paprikát és paradicsomot, majd lassú tűzön lefedve addig főzzük, amíg megpuhul a hús.
  4. Közben a krumplit megpucoljuk, és apró kockára vágjuk. Egy tálba tesszük, hozzáöntünk egy kevés vizet, és 650 watton 6 percig mikrózzuk. Ezután leszűrjük, összetörjük és lehűtjük. Hozzákeverjük a lisztet, a tojást és a zsírt, majd megsózzuk, megborozzuk, és meghintjük őrölt szerecsendióval. Alaposan összegyúrjuk.
  5. Amikor a hús megpuhult, a tejfölt egy kevés forró levessel kikeverjük, majd a tűzről lehúzva, kevergetve a leveshez adjuk, majd újra forrásig kevergetjük. 
  6. Lisztes kézzel a krumplis masszából diónyi gombócokat formázunk, és beleengedjük a levesbe. Meghintjük aprított kaporral, és pár percig - amíg a gombócok feljönnek a felszínre - kevergetve főzzük, és citromlével kellemesen pikánsra ízesítjük.
  7. Tálalásnál a paradicsomot, a zöldpaprikát és a babérlevelet eltávolítjuk a levesből.

TÁRKONYOS PULYKARAGULEVES CITROMMAL>>> 

TÁRKONYOS LIBARAGULEVES>>> 

CITROMOS-TÁRKONYOS RAGULEVES>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss