Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kapros-káposztás kacsacombok székelyesen

MME MME
120 perc
mester
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A kacsacombokat megsózzuk, meghintjük majoránnával, majd kevés forró olajba téve mindegyik oldalára átfordítva elősütjük.

Ezután a kacsacombokat kiemeljük, és a
visszamaradt olajban az apróra vágott vöröshagymát üvegesre dinsteljük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a köménymagot, megszórjuk pirospaprikával, majd a savanyú káposztát is beletéve kevés vizet öntünk rá, és összekeverjük. Sóval, szegfűborssal, csomborral, babérlevéllel ízesítjük.

Tetejére sorban ráhelyezzük a kacsacombokat, és fedővel letakarva készre pároljuk. Ekkor a combokat kivesszük, a káposztához öntjük a tejfölt, és néhány percig forraljuk.

Tálaláskor a káposztát meghintjük friss, vágott kaporral, és melléhelyezzük a kacsacombokat.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss