Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Káposztás palacsintacsiga

MME MME
5/5
45 perc
mester
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 2 dl tej
  • 4 tojás
  • bors
  • 25 dkg liszt
  • szódavíz
  • 50 dkg káposzta
  • olaj
  • cukor
  • kevés chilipor
  • Az öntethez:
  • 2 dl tejföl
  • 2 tojás
  • 10 dkg reszelt sajt

Elkészítés

Elkészítés: A tej, 2 tojás, só, liszt, szódavíz keverékéből kissé vastagabb sós palacsintákat sütünk.

2 evőkanál olajon aranybarnára pirítunk 2 teáskanál cukrot, s rádobjuk a felaprított (vagy lereszelt) káposztát, amit sóval, borssal, cukorral ízesítünk, és az egészet aranybarnára pirítjuk.

Ha kihűlt a káposzta, 2 tojássárgájával, sóval, borssal, esetleg kevés chiliporral (ez el is maradhat), 1 evőkanál tejföllel összedolgozzuk. Ezzel megkenjük a kettesével leterített palacsintákat (leteszünk egy palacsintát, s mellé a másikat úgy, hogy kissé fedje az előzőt), és feltekerjük.

Ezután 3-4 cm-es csigákat vágunk belőle, majd a vágott felükre fordítva szorosan sütőedénybe sorakoztatjuk. Tetejükre rálocsoljuk a kikevert
öntetet. Pirulásig sütjük.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss