Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Káposztás bableves

MME MME
5 4.5/5
90 perc
bonyolult
olcsó
4 adag

Elkészítés

  1. A babot egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk. Másnap 1 liter vízben feltesszük főni. Sóval, babérlevéllel ízesítjük.
  2. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a kimosott savanyú káposztát és 5 percig pároljuk. Amikor a bab majdnem megfőtt, hozzáadjuk a káposztát.
  3. 2 kanál forró olajon megpároljuk a zúzott fokhagymát, majd meghintjük liszttel és megpirítjuk. Pirospaprikával megszórjuk és hideg vízzel felengedjük. A levest berántjuk, majd ecettel és tejföllel ízesítjük. Végül belefőzzük a karikára vágott kolbászt.

13 IMÁDNIVALÓ BABLEVES, AMI EGÉSZ NAPRA ELTELÍT >>> 

11 EGYSZERŰ ÉS HÁZIAS LEVES FILLÉRES ALAPANYAGOKBÓL >>> 

11 ISTENI SAVANYÚKÁPOSZTÁS FOGÁS - A SZÉKELYTŐL A RAKOTTIG >>> 

Megjegyzés

Halmos Tiborné receptje. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss