Az égetett tésztához a vajat, a vízzel, a sóval és a cukorral együtt közepes lángon lassan felforraljuk. Ha felforrt lehúzzuk a tűzről, és folyamatos kevergetés mellett hozzáadagoljuk a lisztet. Visszatesszük a lángra, és addig kevergetjük amíg egy gömbbé nem válik a tészta.
Ha ez kész, áttesszük egy tálba, majd egyenként hozzákeverjük a tojásokat. Ezt követően habzsákba töltjük, és karikákat nyomunk egy tepsire. 200 fokos sütőben sütjük, majd 10 perc után 180 fokon sütjük további 10 percig. Közben vizet is spricceljünk a tepsibe, hogy szebb legyen az égetett tészta felülete.
A kakukkfüves krémhez a tejet elkezdjük melegíteni a cukorral és a tojássárgákkal. Folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a kakukkfű leveleit és a keményítőt. Krémet főzünk belőle.
A chutneyhoz a 3 gránátalmát megpucoljuk, a magjait egy lábosba tesszük és egy kevés borecetben, chilivel, gyömbérrel és barnacukorral elkezdjük főzni. Mikor szétfőttek a magocskák, levesszük a tűzről, majd átszűrjük a chutney-t.
A kész égetett tészta karikákat kettévágjuk és beletöltjük egy nyomózsák segítségével a kakukkfüves krémet. A chutney-t tálba tesszük. A fánkokat porcukorral szórjuk meg.