Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kakaós minikuglóf gyümölccsel és fagyival

MME MME
60 perc
mester
költséges
Hozzávalók
  • Hozzávalók 10 személynek:
  • 20 dkg csokoládéfagylalt
  • 20 dkg vaníliafagyi
  • 20 dkg eperfagyi
  • 10 dkg eper
  • 2,5 dkg áfonya
  • 5 dkg tejcsokoládé
  • 1 dkg porcukor
  • tejszín
  • A kakaós minikuglófhoz:
  • 12 dkg porcukor
  • 12 dkg margarin
  • 12 dkg liszt
  • 4 egész tojás
  • 3 dkg kakaó
  • 5 g sütőpor

Elkészítés

Elkészítés: A kakaós minikuglófhoz a margarint a cukorral és a kakaóval habosra keverjük, hozzáadjuk a tojásokat, a lisztet és a sütőport. Egy szilikon minikuglóf sütőformát 3/4-ig töltünk a masszával, és 200 fokon 15 percig, majd 160 fokon 5 percig sütjük.

Tálalás: a tányér felső részére kerül a porcukorral vékonyan megszórt minikuglóf, melynek közepét félig felvert tejszínhabbal töltöttük ki. Oldalát és tetejét epercikkel díszítjük. A kuglóf elé tejcsokoládé forgács kerül, rá pedig a csokoládéfagyi. Mellé helyezzük el a vaníliafagyit az áfonyaszemekkel körberakva, melléjük pedig az epercikkekkel körberakott eperfagyit. A tányér közepét vékonyan megszórjuk porcukorral.

Megjegyzés

Fotó: Carte dOr - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss