Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kacsamell rozmaringos meggyraguval

60 perc
egyszerű
megfizethető
2 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kacsamellek bőrét rácsosan bevagdossuk, vigyázva, hogy a húsig ne vágjunk be.
  2. Sózzuk, borsozzuk, és egy tapadás mentes serpenyőben bőrével lefelé megpirítjuk, majd megfordítjuk, hogy a másik oldala is színt kapjon.
  3. Ezután sütőpapírral bélelt tepsibe átrakjuk, a  zsírjával együtt. Rádobjuk a rozmaring ágacskát és előmelegített sütőben kb. fél órát sütjük.
  4. Közben a meggyraguhoz a meggyet a levével együtt egy lábasba öntjük, hozzádobjuk a szegfűszeget, a csipetnyi rozmaringot. Ízesítjük még a mézzel, valamint a balzsamecettel. Összeforraljuk amíg kissé besűrűsödik.
  5. Miután a kacsa megsült, pár percig pihentetjük, aztán felszeletelve tálaljuk burgonyakörettel, valamint a meggyraguval.

Ezek is érdekelhetnek

Friss