Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kacsaleves csomboros húsgombóccal

120 perc
bonyolult
költséges
5 adag

Elkészítés

  1. A kacsaleveshez a húst megmossuk, és hideg vízbe feltesszük főni. Ha felforrt, lehabozzuk. A répát, a fehérrépát kisebb hasábokra, a zellert és a karalábét négybe vágjuk, majd a leveshez adjuk. A többi zöldséget is megtisztítjuk, feldaraboljuk, és a leveshez adjuk. Fűszerezzük és fedő alatt, kis lángon kb 2-2,5 óra alatt megfőzzük.
  2. A darált húshoz hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, a tojást és a felaprított petrezselymet és csombort. Fűszerezzük és alaposan összekeverjük, majd a masszából apró golyókat formázunk. A leves főzési idejének vége előtt kb. 20 perccel hozzáadjuk a gombócokat, 10 perccel később pedig a csigatésztát, és készre főzzük.

Ajánljuk még:

Megjegyzés

Ajánlom mindazoknak akik húsleves imádók. Ünnepekre de akár hétköznapokra kiváló és laktató leves. - Baloghné Judit

Ezek is érdekelhetnek

Friss