Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Joghurtos pogácsa krumplival

5/5
120 perc
mester
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 70 dkg liszt
  • 2 evőkanál szárított élesztő
  • 3,5 kiskanál só
  • 1 evőkanál cukor
  • 2 dl joghurt
  • 2 tojás
  • 1 dl olaj
  • egy 2,5 decis bögre színültig főtt tört krumplival (jól lelapogatva, nem szellősen)
  • kb. 1 dl tej - amennyit a tészta felvesz
  • A tetejére:
  • 1 tojássárgája összekeverve némi tejjel
  • napraforgómag, tökmag, lenmag, szezámmag
  • esetleg reszelt sajt

Elkészítés

Elkészítés: A hozzávalókból kelt tésztát dagasztottam, alaposan kidolgoztam, majd egy tiszta konyharuhával letakartam, és betettem a kamrába, hogy pihenjen másnapig. Akkorra szépen megkelt.

Egy kevés liszttel még egyszer átdagasztottam, majd kinyújtottam, és pogácsákat szaggattam belőle. A tetejüket megkentem a tojássárgás-tejes egyveleggel, majd magokat szórtam rájuk. Még kb. 10 percig hagytam kelni a pogácsákat a sütőlemezen.

A sütő hátuljába egy kis lábasba vizet tettem, és 180 fokra előmelegítettem (a sütőt). A pogácsákat kb. 25 percig sütöttem a sütő középső rácsán.

Megjegyzés



További fotók, receptek a Rachel és a csokigyár blogban! - arahel

Ezek is érdekelhetnek

Friss