Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Joghurtos-csokis krémes süti

90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók egy 20×30 cm-es tepsihez:
  • A piskótához:
  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál finomliszt
  • 1 késhegynyi sütőpor
  • A csokis krémhez:
  • 1 csomag csokoládés pudingpor
  • 10 dkg csokoládé
  • 2,5 dl tej
  • 4 evőkanál cukor
  • 0,5 dl víz
  • 1 evőkanál zselatin
  • 1 dl habtejszín
  • A rózsaszín krémhez:
  • 1 csomag epres pudingpor
  • 2,5 dl tej
  • 4 evőkanál cukor
  • 12 dkg meggyes joghurt
  • 0,5 dl víz
  • 1 evőkanál zselatin
  • 1 dl habtejszín
  • A lapok lekenéséhez:
  • 70 ml tej és 20 ml rumaroma keveréke
  • A bevonathoz:
  • 10 dkg csokoládé
  • 1 evőkanál étolaj
  • dekorcukor

Elkészítés

Elkészítés: A piskótához a tojásokat kettéválasztottam. A fehérjéket a cukorral kemény habbá vertem, egyenként hozzáadtam a tojássárgákat, végül fakanállal hozzákevertem a sütőporral elkevert lisztet.

A tepsit szilikonos sütőpapírral béleltem. A masszát 3 részre osztottam, majd egyenként kisütöttem a lapokat elsimítva a tepsin, 180 fokon 10-10 perc alatt.

A csokoládés krémhez a pudingport a tejjel és a cukorral simára kevertem, majd felfőztem, az apróra tördelt csokoládét is hozzákevertem, majd kihűtöttem. A tejszínt kemény habbá vertem. A zselatint a vízbe beáztattam, langyosra melegítettem, feloldottam. A kihűlt csokoládés krémhez csurgattam, összekevertem, a tejszínnel lazítottam. Hűtőbe tettem a lapok betöltéséig.

A rózsaszínű krémhez az epres pudingport a cukorral és a tejjel simára kevertem, felfőztem, majd kihűtöttem. Ezután hozzákevertem a meggyes joghurtot. A tejszínt kemény habbá vertem. A zselatint a vízbe beáztattam, langyosra melegítettem, feloldottam. A joghurtos krémhez kevertem a zselatint, majd a tejszínt. Hűtőbe tettem.

A piskótalapokat rumos tejjel egy ecset segítségével lekentem. A rózsaszín és a csokoládés krémet külön habzsákba szedtem, és átlósan a lapokra csíkokat nyomtam belőlük felváltva. A felső lapra rózsaszínű krém került.

A csokoládét 1 evőkanál olajjal felolvasztottam a mikróban, és a krém tetejére simítottam. Rózsaszín dekorcukrot szórtam rá. Hűtőbe tettem pár órára, majd szeletelve tálaltam. Jó étvágyat hozzá, nagyon finom!

Ezek is érdekelhetnek

Friss