Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Joghurtfagyi lekvárral

MME MME
135 perc
egyszerű
átlagos
12 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tej

Elkészítés

  1. A joghurtot, a mézet és a vaníliát egy nagyobb tálban összekeverjük egy műanyag lapáttal, majd robotgéppel habosra keverjük, végül beleforgatjuk a lekvárt is. keveréket egy fémtálba kanalazzuk, befedjük folpakkal, és 45 percre a fagyasztóba tesszük.
  2. A tálat kivesszük a fagyasztóból, és alaposan átkeverjük a masszát. Ismét letakarjuk, és visszatesszük a fagyasztóba 2 órára. Közben kb. 30 percenként átkeverjük a készülő fagylaltot, hogy krémes és levegős legyen.
  3. A kész fagylaltot a tálalás előtt 15-20 perccel kivesszük a mélyhűtőből, hogy kissé megpuhuljon. 

Megjegyzés

A joghurtfagylaltot méz helyett juharsziruppal vagy agávésziruppal is édesítheti. A recept az Édes élet magazinban jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss