Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Írós Graham-kenyér

90 perc
egyszerű
átlagos
2 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az írót a margarinnal és 5 dl vízzel együtt kézmelegre (kb. 37 fokra) langyosítjuk egy edényben, majd belemorzsoljuk az élesztőt és feloldjuk.
  2. Egy keverőtálban elvegyítjük a kétféle lisztet, a cukrot és a sót. Hozzáadjuk az élesztős folyadékot, és konyhai robotgép gyúrópálcájával simára dolgozzuk kb. 5 perc alatt. Letakarva, meleg helyen kelesztjük kb. 20 percig, amíg közel a duplájára dagad.
  3. A megkelt kenyértésztát kézzel alaposan átgyúrjuk. Ezután lisztezett felületen 2 cipót formázunk belőle, és további 10 percig kelni hagyjuk.
  4. Végül a kenyereket vízzel megkenjük, a tetejükön bevágjuk, és 220 fokon sütjük kb. 40 percig. 
A nyers tésztamassza lágyabb lesz, mint a szokásos kenyértészta. Ha a kelesztés utáni átgyúráskor túlságosan ragadna, adj hozzá egy kevés lisztet. A légkeveréses sütőt 200 fokra állítsd be.

Ezek is érdekelhetnek

Friss