Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Indiai fekete Chole (csicseriborsó curry)

120 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: Előző éjszaka beáztatom a fekete csicseriborsót vízbe.

Összeaprítom a hagymát, a fokhagymát és a gyömbért. Kicsi kockákra összevágom a burgonyát.

Egy lábosba (de inkább kuktába) olajat öntök, majd a tenyeremben összemorzsolom a szárított koriandermagot és a köménymagot, beleszórom. Ezt követően a fokhagymát és a gyömbért hozzáadom. Amikor a gyömbér és a fokhagyma megpirult hozzáadom az összevágott hagymát is, majd 1 evőanál sót szórok hozzá. Néha-néha megkeverem. Hagyom addik, míg a hagyma nem puhult meg.

Ez idő alatt előkészítem egy kisebb tálban a fűszereket (1 evőkanál kurkuma, 1 evőkanál garam masala, 1 evőkanál curry, 1 evőkanál channa masala, 1/2 evőkanál pirospaprika). Ha szeretnék chilit hozzáadni, akkor most beleszórom. A hagyma megpuhult,a chili is benne van, most hozzáadom a fűszerkeveréket. Folyamatosan keverem, hogy a fűszerek is megsüljenek, hozzáadom a paradicsomszószt, de ne túl sokat, épp hogy püré szerűre összeálljon a hagymával és a fűszerrel.

Ezután az előző nap beáztatott csicseriborsót és az összevágott burgonyát hozzáadom, öntök hozzá vízet, hogy ellepje, kevergetem kicsit, majd bezárom a kukta tetejét, ha viszont lábasban főzom, akkor a fedőt teszem rá, de folyamatosan ellenőrzöm. Ha kuktában főzöm, elég, ha kétszer kiengedi a gőzt. A lábasban folyamatosan nézni kell, hogy puha-e a chole és a burgonya.

Rizst vagy indiai kenyeret készítünk hozzá. Tálaláskor kevés joghurttal tálalom.

Ezek is érdekelhetnek

Friss