Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Imola kakaós kalácsa

90 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A kakaós kalács tésztájához élesztőt kevés tejben megfuttatjuk, majd a tészta többi alapanyagával egy nagy tálban összedolgozzuk. Fadeszkán, liszt hozzáadásával gyúrjuk (hogy ne ragadjon), majd 2 db cipóra felosztjuk. Ezután fél órát pihenni hagyjuk.
  2. Eközben elkészítjük a krémet: a margarint kissé megolvasztjuk, belekeverjük a cukrot, a kakaót, a vaníliás cukrot (a krém ne legyen teljesen folyékony, nem baj, ha a cukor kristályos marad).
  3. Ezután a cipókat  vékonyra nyújtjuk, megkenjük a krémmel, és felcsavarjuk, megkenjük tojással a tetejüket. Fél órán át szobahőmérsékleten pihentetjük.
  4. Majd magas falú, előre kivajazott tepsiben, előmelegített (kb. 200 fokok) sütőben, kb. 40 perc alatt készre sütjük. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss