A vajat kikeverjük a cukorral és hozzáadjuk a tojást. Beleszitáljuk a lisztet és a sót. Ez mind mehet aprítógépbe, majd annak segítségével homogén tésztává dolgozzuk. Betesszük egy kis időre a hűtőbe, hogy a vaj visszadermedjen. Ezt követően kivesszük, kinyújtjuk, és 36 db kis kört vágunk ki belőle és belenyomkodjuk a tarte formákba. Ezután újra visszatesszük 30 percre a hidegre, majd 170 fokra előmelegített sütőben maximum 15 percig sütjük.
Elkészítjük a citromkrémet. Felmelegítjük a citromlevet a fele cukorral. A cukor másik felét kikeverjük a tojással, majd ameleg citromlébe keverjük, ésvisszatesszük a tűzre. 2 percig folyamatosan kevergetjük, nehogy a tojás kicsapódjon. Levesszük a tűzről, és pihenni hagyjuk. Ha langyosra hűlt, hozzákeverjük a vajat, és teljesen lehűtjük.
A meringue-hez 117 fokra felmelegítjük a cukrot a vízzel. Közben a tojásfehérjét elkezdjük verni. Ha elkészült a cukorszirup, akkor hozzákeverjük a tojásfehérjéhez. Ha túl lágy lenne, adunk még hozzá porcukrot.
A fele adag tésztakörre nyomunk a meringue-ből és megpörköljük cukrászfáklyával. A másik felére a tésztáknak citromkrémből megfelelő mennyiséget teszünk, és mint egy kekszet, egymásra illesztjük őket.