Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Huszár gulyásleves

MME MME
1
90 perc
mester
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A húst kisebb kockákra vágjuk (amekkorára pörköltkészítéskor szoktuk), a kolbászt felkarikázzuk. A szalonnát, hagymát paprikát, paradicsomot apró kockákra vágjuk, a burgonyát megtisztítjuk és azt is felkockázzuk.

A zsírban a szalonnát kicsit megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a hagymát, a paprikát, a paradicsomot. Megdinszteljük, azután egy kis víz hozzáadásával tovább pároljuk, és így jó sűrű szaftot kapunk. A sűrű szaftba beletesszük a húst és a fűszereket, kicsit pároljuk, végül felengedjük vízzel.

A húst félig puhára főzzük, ekkor beletesszük a kolbászkarikákat, és együtt főzzük tovább. Amikor a hús és a kolbász majdnem puha, hozzáadjuk a
burgonyát is. (Esetleg csipetke tésztát is belefőzhetünk.)

Összefőzzük és tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss