Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Húsvéti Stefánia kosárka

60 perc
bonyolult
megfizethető
12 adag
Hozzávalók
  • A húskosárkához:
  • 30 dkg darált hús
  • 1 db tojás
  • 4 dkg zabpehely
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • A színes tojásokhoz:
  • 12 db tojás
  • 40 dkg vörös/lila káposzta (a kékhez)
  • 2 ek currypor (a sárgához)
  • 2 db közepes cékla (a piroshoz)
  • 10 dkg natúr krém sajt
  • 1 ek tejföl
  • 2 db hagyma

Elkészítés

  1. A megfőzött és megpucolt tojásokat a zöldségek főzőlevébe áztatva egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
  2. A darált húst az összes többi hozzávalóval nem túl kemény, de masszív állagúra gyúrjuk. A zabpelyhet a végén tegyük bele, apránként adagolva. 
  3. kosárkaformákat, egy ecset segítségével, zsiradékkal kikenjük, majd feltöltjük a hússal.
  4. Előmelegített sütőben - légkeveréssel - 180 fokon 15 percig sütjük. 5. Közben a sajtkrémet a felkarikázott újhagymával, sóval és a tejföllel összekeverjük.
  5. A krémet a kosarakba töltjük, majd mindegyik tetejére 1-1 színes tojást helyezünk. Krumplipürével tálaljuk.

    Stefánia receptek >>>

    STEFÁNIA VAGDALT: MI KÖZE SISINEK A TOJÁSSAL TÖLTÖTT FASÍRTHOZ? >>>



Megjegyzés

A recept elkészítéséhez szükség van 8-12 db kosárkaformára. - finomgolyók

Ezek is érdekelhetnek

Friss