Elkészítés: Az olajon üvegesre sütjük a felkockázott hagymát, majd a tűzről levéve megszórjuk pirospaprikával. Utána hozzáöntünk 1 dl vizet, beletesszük a kimagozott, apróra vágott paprikát és héj nélküli paradicsomot, és időnként megkeverve fedő alatt lassan zsírjára sütjük (addig pároljuk, amíg a
hagyma és a paprika úgy megpuhul, hogy később szétfőve sűrű szaftot ad). Keverjük bele a darált húst, s nagyobb lángon, folytonos forgatás-keverés mellett pörköljük meg a húst (míg a felülete fehér nem lesz). Ezután sózzuk meg, fedjük le, és pároljuk puhára a saját levében. (Ha a lé elfogyna, mindig csak egy kicsi vízzel pótoljuk.) Mivel darált húsról van szó, pár perc alatt készen is van.
Ezután keverjük bele a tejfölből és 3 kanál lisztből készített habarást. Ezzel is forraljuk fel. Sűrű, kenhető masszát kell kapnunk. (Ez a töltelék egyébként kiváló melegszendvicsekre is.)
A tésztához az élesztőt a cukorral és 1 deci langyos tejjel megkelesztjük. A tálba szitált lisztet és a krumplipelyhet elkeverjük a tojássárgákkal, kis sóval, a fokhagymaporral, a megkelt élesztővel és még annyi tejjel, hogy a tészta ne legyen túl lágy. Jól összegyúrjuk, aztán letakarva kétszeresére kelesztjük.
Ezután lisztezett deszkán fél centi
vastagra nyújtjuk, és tenyérnyi darabokra vágjuk.
Minden második tésztadarab közepére 2-3 evőkanál tölteléket púpozunk. A tésztadarab széleit körben megkenjük a felhasznált tojássárgákból megmaradt tojásfehérjével, aztán egy töltetlen
tésztadarabbal befedjük, és a széleiket jól összenyomkodjuk.
Palacsintasütőben ujjnyi olajat forrósítunk, ebben a palacsintákat mindkét oldalukon lassú tűzön szép pirosra sütjük.