Elkészítés: A palacsintatészta hozzávalóit összekeverjük (a tészta híg, tejszínsűrűségű), majd nagyjából 1 órát állni hagyjuk.
Következik a töltelék elkészítése. A csirke- (vagy pulyka) mellfilét egészen apróra vágjuk. A 2 fej hagymát felapírtjuk apró kockákra, majd egy nagy méretű serpenyőben, napraforgóolajon üvegesre pirítjuk. Ezek után hozzáadjuk a feldarabolt húst, kicsit később pedig a vékonyra szeletelt fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk (fehér és fekete egyaránt), és addig főzzük őket össze, míg a hús ki nem fehéredik. Mivel ennek az ételnek az ízvilágát az erős, mediterrán jellegű fűszerezés határozza meg, érdemes bőven szórni bele a fűszereket.
Ezután hozzáöntjük a korábban kiolvasztott zöldségkeveréket, még sózzuk, borsozzuk, valamint oreganót is szórunk bele. Ezt a keveréket tovább főzzük még legalább 10 percig, majd levesszük a tűzről.
Ezt követően kevés olajon (vagy vajon) kisütjük a palacsintákat. Nagyjából 10 db jön ki ennyi tésztából.
Az öntet elkészítéséhez egy kis tálat veszünk, amibe beleöntjük a főzőtejszínt, 6-7 teáskanálnyi pestót adunk hozzá, sózzuk, borsozzuk, és egy kis oreganót is teszünk bele (a szósz halványzöld színű lesz).
A palacsintákat megtöljük a töltelékkel, öntünk rá a szószból, majd negyedbe hajtogatjuk, a tetejét is meglocsoljuk, reszelt sajtot szórunk rá. Az elkészített palacsintákat olívaolajjal kikent tepsibe helyezzük, megszórjuk a reszelt sajttal, és 10 percre a sütőbe tesszük pirításra.
Még melegen tálaljuk!