Pizza tésztához feloldjuk a cukrot a tejben majd hozzáadjuk az élesztőt és hagyjuk felfutni. A lisztbe beletesszük a tojást, hozzáadjuk a sót, az olajat. Az olajból 1 evőkanállal félreteszünk.
A liszthez adjuk a felfuttatott élesztőt és kb 1-1,5 dl langyos vizet, majd a tésztát összedagasztjuk, míg az edény falától el nem válik.
A félretett olajjal a tésztát megkenjük és 40-50 percig pihentetjük letakarva, meleg helyen. Ezután ujjnyi vékonyra nyújtjuk!
Ezt a pizzát akkor készítem el, amikor sok főtt hús marad meg. Ezt most csirke illetve csirke aprólékból készítettem. A főtt húsokról eltávolítom a csontokat, mindet, majd összedarálom 1-2 fej vöröshagymával vagy lila hagymával, ízlés szerint tisztított fokhagymával. Ízesítem még sóval, borssal, pirospaprikával, delikáttal, pizza fűszerkeverékkel és annyi olajjal, hogy ne legyen száraz, majd jól összedolgozom.
A pizzatésztát 3 részre osztom - téglalap alakúra nyújtom és a töltelék egy részét ráteszem, majd felsodrom és ujjnyi vastagra vágom.