Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Húsos palacsinta rántva

60 perc
bonyolult
megfizethető
15 adag
Hozzávalók
  • A palacsintához:
  • 25 dkg liszt
  • 3 db tojás
  • 4 dl tej
  • 3 dl szénsavas ásványvíz
  • 1/2 dl olaj (+ a sütéshez)
  • 1 csipet só
  • A töltelékhez:
  • 3 ek olaj vagy kacsazsír
  • 1 fej hagyma
  • 60 dkg darált sertéshús
  • bors
  • pirospaprika
  • oreganó
  • majoránna
  • A panírhoz:
  • 10 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 5 dl olaj (a sütéshez)

Elkészítés

  1. A palacsinta hozzávalóit egy nagy tálban simára keverjük, 30 percet pihentetjük, majd egy teflon serpenyőben egyenként kisütjük mindet.
  2. A felaprított hagymát olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a darált húst, és megpirítjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, és ízlés szerint megszórjuk pirospaprikával, oregánóval és majorannával. Addig pirítjuk, amíg elfőtte a levét, majd levesszük a tűzről, és kihűtjük.
  3. A palacsintákat megtöltjük a töltelékkel, és a szélüket behajtva feltekerjük. A szokásos módon bepanírozzuk: lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk, majd forró olajban kisütjük.

Megjegyzés

Franciasaláta, kukoricasaláta vagy tartármártás illik hozzá, körete lehet rizs vagy burgonya is. - rolvisa

Ezek is érdekelhetnek

Friss